2017-PISMO STARŠEM POČITNIKARJEV

Spoštovani starši otrok počitnikarjev!

Veseli nas, da ste se odločili svojemu otroku omogočiti brezskrben počitniški teden v največjem otroškem taboru v Evropi. Radi bi vam zapisali nekaj potrebnih informacij in vas prosimo, da jih skrbno preberete.

NAMESTITEV

Največja posebnost našega tabora so šotorom podobne hišice, v katerih bo prebivala več kot polovica vseh otrok. Mlajši udeleženci so nameščeni v lepo urejenih in klimatiziranih skupnih prostorih - ločenih po separejih tako imenovanega Tabornega hotela, kjer spijo tudi njihovi mentorji. Najstarejšim počitnikarjem smo že lani postavili šest večjih hišic, v katerih bo bivalo po šest mladostnikov.

Otroci se takoj po odhodu staršev v amfiteatru posedejo tako, kot bi želeli biti skupaj v hišicah in v skupinah - želje otrok upoštevamo.

------------------------

MOBILNIKI

Uporabo mobilnih telefonov smo že lani odsvetovali, saj so mladi postali že pravi odvisniki in verjamemo, da bodo lahko preživeli teden dni brez te mobilne razvade. V našem taboru otroci čez dan nimajo časa za mobilnik, saj so polno zaposleni in tako starše kličejo pozno ponoči, kar pa ni vedno najbolje. Na vašo željo in pisno dovoljenje ima vaš otrok lahko mobilni telefon pri sebi. Problem nastane, če ima vaš otrok domotožje in vas pokliče sredi noči.. Starši boste otroka dnevno spremljali na več kot 100 fotografijah, objavljenih na naši spletni strani. Otrokom je na voljo telefonska govorilnica na kartico, ki naj jo otroci prinesejo s seboj. Če opazite, da bi bila nujno potrebna »intervencija«, nas lahko pokličete na tel. št. upravnika 041 643 969 Janeza Pavlina in skupaj bomo rešili morebitno težavo. Prosimo, to številko pokličete le v res nujnih primerih, saj smo zaposleni z delom z otroci in mentorji in nam klic zmoti ta ritem in zaustavi delo v taboru. V primeru, da bomo mi opazili karkoli posebnega ali nenavadnega v zvezi z vašim otrokom, vas bomo takoj poklicali.

---------

OPREMA, KI JO PRIPOROČAMO V TABORU:

• barvice, svinčnike, radirko, šilček in ostala pisala za angleške delavnice,
  • želimo, da imajo otroci s seboj pustno oblačilo za petkov ples v maskah,
  • tisti, ki bodo nastopili na tabornem talentu pa rekvizite, ki jih potrebujejo.

PRIPOROČAMO ŠE:

• potrebščine za osebno higieno, brisača
  • krema za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem, kopalke, večja brisača za bazen
  • trenirka, majice, kratke hlače, spodnje perilo, pižama, dežni plašč ali dežnik
  • športni copati, natikači, sobni copati
  • PVC vrečka za umazano perilo
  • Plastenka za vodo – otrokom priporočamo, da pijejo vodo, ki je v Dolenjskih Toplicah zares kvalitetna
  • morda bi jim pridali nekaj eurov za sladoled
  • kartica zdravstvenega zavarovanja, ki naj jo ima otrok v kovčku oz. potovalki
  • vsi tisti otroci, ki jemljejo zdravila, naj jih nikar ne pozabijo doma. O tem obvestite osebje tabora – recepcija ob prihodu. Zdravila naj ima otrok v svoji prtljagi.

Spisek garderobe prilepite v kovček ali potovalno torbo. Prosimo vas, da osebno garderobo pripravljate skupaj z otrokom, da jo bo prepoznal. Prilagodite jo otrokovim potrebam in navadam. Otroku ne prilagajte vrednih predmetov, ker zanje ne moremo prevzemati odgovornosti.

-------------------------------------

PRIHOD V TABOR

Starši pripeljite svoje otroke v NEDELJO med 16,00 in 17,00 uro v Tabor mladih v Dolenjske Toplice. (Udeleženci 1. termina pridejo v Tabor že v soboto, 24. junija). Za tiste, ki pridete letos prvič, prilagamo Google iskalnik, po katerem nas najlažje najdete: http://earth.google.com/. Naš naslov je Pionirska cesta 35, 8350 Dolenjske Toplice.

Otvoritev tabora bo točno ob 17.05 uri. Otroke pripeljite v tabor sami, ali pa se s starši iz vašega območja dogovorite za skupen prevoz. Tabor se nahaja v neposredni bližini Osnovne šole Dolenjske Toplice – če se pripeljete iz smeri Dolenjskih Toplic, tik pred šolo zavijete levo – pot nakazuje smerokaz. Vozilo pustite na našem parkirišču pri šoli in nadaljujte peš – 50 m po asfaltirani poti do tabora.

Pomembno opozorilo – vašega otroka pripeljite pravi čas - tudi zaradi nastanitve in formiranja skupin je pomembno, da so na otvoritvi prisotni vsi otroci. Kasneje prispele počitnikarje vselimo na prosta mesta, ki zanje morda ne bi bila tako zanimiva.

Zaključek tabora bo v soboto, TOČNO ob 11. uri. Vabimo vas, da namenite urico zaključni prireditvi, kjer bo zagotovo nastopil tudi vaš otrok. Pričakal vas bo v taborni majici z zvezki in priznanji pod pazduho, čez teden dni pa po pošti prejmete DVD film o tabornih dogodivščinah, ki jih je doživel med nepozabnimi počitnicami.

Dragi starši, otroka boste pripeljali v tabor, kjer do sedaj v 25-letni zgodovini ni bilo večjih poškodb. Pri nas so otroci popolnoma varni, saj so pod mentorskim vodstvom tudi v prostem času – Tabor Mojca je ograjen in zaščiten celo pred strelami. Skupaj z  mentorji se bomo potrudili za dobro počutje vašega otroka saj želimo, da bi s počitnic prinesel veliko lepih doživetij in spominov ter željo, da bi se drugo leto znova vrnil v to čudovito okolje v vznožju Kočevskega Roga. Naš skupni cilj je VESEL IN NASMEJAN OTROK.

Do snidenja vam želimo vse lepo in vam pošiljamo sončne pozdrave z Dolenjske.