2018-VELEIZLET PO SLOVENIJI

1.

Tradicionalni, letos že devetindvajseti, Veleizlet z zavarovalnico Savo in Mojco, ki ga ob Tednu otroka pripravlja in izvaja Društvo prijateljev mladine Mojca je tudi letos v soboto, 6. Oktobra, prineslo radost 100 otrokom iz 16 osnovnih šol in 8 občin.

Dva otrok polna avtobusa, ki jim je iz oči sijalo veselo  pričakovanje, sta na hladnejše sobotno jutro odpeljala proti obali. Po krajšem postanku pri Lomu sta otroke in spremljevalce pripeljala na Beli Križ, kje je sledil krajši  sprehod. Žal so pešpot do Pirana zaprli, zato so morali z avtobusi na Tartinijev trg. Na tem znamenitem piranskem trgu so posneli nekaj fotografij in si ogledali tamkajšnje znamenitosti. Sledil je vzpon pod obzidje, kjer so prijazni delavci ZLRO za udeležence izleta pripravili okusno kosilo. S polnimi želodčki in polni energije so popotovanje nadaljevali v piranskem akvariju. Navdušeni nad množico morskih bitij, še posebej nad velikim bazenom, so otroci in spremljevalci veselo fotografirali in si kupili spominke. Šestošolci so veseli hiteli pripovedovati, da v akvariju še niso bili in da je čudovito.

Daljši sprehod in raziskovanje Pirana je prekinil dež, pa še ura za odhod se je bližala. Ustavili so se na Lomu, kjer so pojedli drugi del kosila (sladica je večini otrok ostala). Sledila je vožnja domov, kjer so veseli in polni novih vtisov stekli v objem svojih staršev.

Avtor:asdf