Lanska Mojčina humanitarnost vredna več kot 100 tisoč EUR

Novo mesto – pred dnevi so gledalci oddaje TVS Tednik na pobudo Društva Mojca za mlado družino iz Novega mesta zbrali kar 18.471,29 EUR. Znesek bo v celoti namenjen družini za poplačilo dolgov in za izboljšanje življenja.

Podobnih pomoči so bile v lanskem letu deležne še tri mlade družine, za katere smo sredstva v višini skoraj 30.000 EUR pridobili v oddaji Moja Slovenija in Tedniku. Prav v tem času pa se bo zbirala pomoč tudi v oddaji Ne se hecat za gradnjo hiše štirim otrokom, ki so ta čas razseljeni in se želijo še letos vrniti v objem lastnega doma.

Zanimiv je tudi podatek, da smo pridobili 45 hladilnikov, štedilnikov in pralnih strojev, ki smo jih razdelili družinam v občini Šentjernej. Naša najmočnejša humanitarna dejavnost pa poteka za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Na brezplačne počitnice iz dolenjske je odšlo 66 otrok v Tabor Mojca, 40 pa jih je preživelo teden na jesenskih in zimskih počitnicah v Kranjski gori in Gorjah pri Bledu. V nov način podpore v obliki Botrstva je bilo v lanskem letu vključenih kar 120 otrok. Na koncu velja omeniti, da je samo v lanskem letu Mojca iz skladišča v Drgančevju razdelila družinam, potrebnim pomoči več ton prehrambenih in drugih artiklov.