Pomoč družinam

ŠENTJERNEJSKIM POPLAVLJENCEM 45 PRALNIH STROJEV

Poleg vsega, kar pri Mojci med letom počnejo za lepši in boljši prosti čas dolenjske mladeži, so znani tudi po svojih humanitarnih akcijah.

V sredo so v sodelovanju s tovarno Gorenje 20 družinam v občini Šentjernej, ki so jih septembrske poplave najbolj prizadele, pripeljali 45 pralnih strojev, hladilnikov in vgradnih štedilnikov. Zadovoljstvo v družinah je bilo neizmerno.

Večina Dolenjcev pozna Mojco v veliki humanitarni akciji Veseli december,  ko v dobrem tednu dni na 37 odrih obdarijo 5000 predšolskih otrok v sedmih dolenjskih občinah. Prav ta čas razmišljajo, kako bodo za darila in program zbrali 100.000 EUR.

Seveda pa se na humanitarnem področju  zgodi marsikaj, tako so v letošnjem letu pomagali družini izpod gorjancev pri gradnji hiše, družini iz okolice Šentjerneja pri obnovi kuhinje in kopalnice, več sto otrokom so omogočili brezplačne počitnice. Po njihovi zaslugi je več kot 120 dolenjskih otrok deležnih pomoči izv projekta botrstvo. In nenazadnje so pri Mojci v dveh humanitarnih akcijah razdelili več tisoč kilogramov prehrambenih izdelkov.