PROSTOVOLJCI V ŠTIRIH URAH SESTAVILI DARILA

Mojčin Veseli december je eno samo prostovoljstvo: ne samo, da si od zajetnih 100 tisoč evrov, potrebnih za darila in program društvo, zaposleni ali prostovoljci ne vzamejo niti evra, pač pa se jim jih pridruži okoli 400, ki pomagajo pripraviti večje in manjše odre za obdaritve dedka Mraza in Miklavža.

Prvih 71 prostovoljcev iz sedmih dolenjskih občin, se je zbralo to soboto, 26. novembra, v nekdanjem vojaškem skladišču v Drgančevju. V dobrih štirih urah so pridne roke pomagale sestaviti darila za 5000 predšolskih otrok sedmih dolenjskih občin. Starejši in mlajši prostovoljci so ustvarjali skupaj, kot edinstvena ekipa medgeneracijskega sodelovanja. Rekord, vreden zabeležke tudi v Guinnessovi knjigi.

Prostovoljcem je prišel pozdravit tudi dedek Mraz, ki se jim je zahvalil za prispevek.

Darila so pomagali sestaviti:

Ema Ambrožič, Brako in Jožica Amf, Marija Andrejčič, Vesna Avsenik, Marija Besal, Lea Boh, Sergej Čičić, Drago Durič, Marjeta Ferkolj Smolič, Drilon Gashi, Janja Gazvoda, Renata in Milivoj Golić, Kristina Grujić, Ivan Hrastovec, Boštjan Inkret, Amra Isić, Tina Ivanetič, Ivanka Ivanež, Marta Jakubović, Aleksandra Judež, Joži Kavčič, Vesna Kermc,  Zorica Klobučar, Nika Klobučar, Dragica Kmet, Jure Kocjančič, Kal Kotar Dražumerič, Toni Kovačič, Lidija Kovačič, Metka Kovačič, Maja Kovačič, Zdenka Kuhar, David Lipaj, Sandra Majer, Kiara Mavrič, Jadranka Meglen, Ida Mijajlović, Jožica Miklič, Miša Modic, Jožica Muhič, Janja Omerzel, Marija Pavlin, Drago Pavlin, Andrejka Pavlin, Janez Pavlin, Marija Pavlin, Jožica Perme, Alenka Plantan, Irena Plavec, Nataša Plavec Matko, Andreja Povše, Katja Ribič, Marija Rus, Maja Smerdu, Iva Šiško, Helena Šketa, Zora Torbica, Miloš Vidic, Jaka Zelnik Gregorčič,  Ela Zobarič, Rukije Zogaj, Silva Kos, Mitja Lesjak, Gašper Franko, Miklavž Pavlin, Cvetka Hiti, Gea Dobravec, Anka Bratoš, Željka Rajak

Klikni za film o sestavljanju daril

Prispevek TV Vaš kanal 30.11.2016